Ducati-dráma után nincs bajnok a MotoGP-ben

33 pont előnnyel kezdte Marc Marquez az esős malajziai futamot, a MotoGP utolsó előtti versenyét vasárnap. Második hellyel bajnokként távozhatott, egyetlen ellenfelének, Andrea Doviziosónak ebben az esetben a győzelem sem lett volna elég, hogy az utolsó nagydíjra halassza a döntést.

Dovizioso a harmadik, Marquez csak a hetedik helyről indult, de ez nagyjából lényegtelenné is vált az eső miatt, illetve a rajt után.

A privát yamahás Johann Zarco állt élre a ducatis Lorenzo, Marquez és Dovizioso előtt. Zarco erősnek tűnt, de féltávnál Lorenzo befogta, és simán megelőzte. Eközben Dovizioso is elkezdett kapaszkodni, megelőzte Marquezt, és üldözőbe vette Lorenzót és Zarcót.

Az olasz ducatis jól jött fel, Zarco nem okozott neki gondot, már csak csapattársa választotta el a győzelemtől és attól, hogy esélye maradjon a vb-re.

Csakhogy Lorenzo a Ducatival legjobb versenyét futotta, és mivel még soha nem nyert új csapatával, ahová idén igazolt, kérdés volt, elengedi-e Doviziosót. Vagy Dovizioso meg tudja-e verni erőből.


Fotó: Mohd Rasfan / AFP

Forrás: index.hu

Hozzászólás